Enkel pynt

Noen ganger er det kjedelig å bo langt unna kjedebutikkene. De som bugner over av smått og stort i julenipskategorien. Fine bånd, fint papir, lyshus, girlandere, stjerner, julepynt. Men stort sett er det fint. Kjøpepresset merkes ikke like mye i ei lita bygd. Og den fineste dekoren er uansett mosen vi finner på steinmuren rundt gården, kvistene vi kniper fra einerbuskene i beitet, sviblene og amaryllisene som koster noen få kroner på butikken. Det trengs ikke så mye for å julepynte et hus.

En gammel trebolle funnet på gården og andre ting jeg hadde fra før får plutselig den rette julefølelsen når de slår følge av grønne vekster som forbindes med jul. Og dere vet den deilige duften når løkblomstene springer ut? Julen er mest dufter, spør du meg.

Julekalenderen kan også skimtes i bakgrunnen. Stor stas for to små jenter og løpe ned trappa hver morgen for å se hva som skjuler seg i gråpapirposene. Og vi har lagt lista lavt. Det kan være å lese en bok, en ny tannbørste, kakao til kveldsmat eller nye ullsokker. En miks av ting de trenger og fine opplevelser. Og litt sjokolade, det er obligatorisk.
Adventstida er godt i gang kjære dere, håper dere nyter i lange drag!

Marthe Holien Bø3 Comments