Grøt

Omtrent for ett år sida gikk jeg ned to steintrinn, inn i et knøttlite, mørk, utrolig stemningsfullt rom og så to bugnende tallerkner med grøt bli servert et hipt par som satt på høye barstoler. Det er i hvertfall sånn bildene i hodet mitt er, fra Grød i Jægersborggade på Nørrebro.
Hos Grød kunne du velge fra en utrolig rikholdig meny, men felles for alle rettene var baseingrediensen grøt. Grøt med epler, med gresskarkjerner, mango, honning, grønnsaker, chia-, hemp-, solsikkefrø, med sukker, kanel, sirup, surmelk. 

Det er mye trygghet og varme i ei skål med grøt. Noe ekte og realt. Og veldig, veldig mettende.

Så nå er jeg klar til å møte helga, mett og full av energi. Klar for julebord, familietid, kanskje noen juleforberedelser.
Sånn spiser jeg grøten min:
1, 5 dl havregryn
sånn passelig med melk
litt salt
solsikkefrø
mandler
epler
kanel
Noen ganger steker jeg eplene i litt smør, for det lille ekstra.
Ha ei super helg!

Marthe Holien BøComment