Pausedag

Det skal innrømmes at lagrene har vært litt tomme i høst. Jeg har tenkt at bare jeg klarer å holde hodet over vann frem til jul så kommer roligere tider. Men i dag kjentes alt greit. I dag skulle bli en god dag.
Dagen ble starta til fjells, fremdeles da sola var gjemt bak ryggen til fjellet. Da ildkula kravla seg over kanten og slo meg i ansiktet med energi og varme måtte jeg bare stå noen minutter med øynene igjen og trekke inspirasjon og frisk luft ned i lungene. Ja, for det er nettopp dette som gir meg inspirasjon. Natur, farger, frisk luft, tid til å tenke. Lave skuldre.
Med et lite furutre i hånda vendte jeg hjem. Til et varmt hus, til et kjøkken der bakegleden plutselig kom kastende på meg, og der P3 ble bytta ut med P1. Jøss, hva skjedde? Forkle, Norgesglasset  (radioprogrammet altså) og tre kaker på benken. Jeg er tydeligvis ikke så ung som jeg trodde lengre. 

Etterpå ble det prøvesmaking av bakst og kaffe i stua. I godt selskap med en etterlengta kompis. Nemlig denne fine kaninen fra Faunascape. Den kjøpte jeg av gode venner da jeg var i Trondheim for et par uker siden. Tiltenkt barnerommet, men jeg klarer ikke helt å gi slipp på den.

Om det ble en god dag? Ja, en veldig god en. En der venner møttes etter jobbtid på bygdas hyggelige kaffe, over litt godt drikke, litt å spise. Og der fine bøker ble lest for barna før leggetid. Og der vissheten om at man klarer det meste, bare man puster med magen og legger inn en slik pausedag i ny og ne.
God helg kjære lesere!

Marthe Holien Bø2 Comments