Vasete kjærlighet

Noen ganger skjer det gradvis, akkurat som jeg må la den vokse litt på meg og bli vant til form og utseende. Så blir det gjerne intenst... Og det går fort over. Sånn var det med Omaggio, for å nevne en forelskelse som har blitt lunken med tida. Andre ganger blir jeg tatt med storm og forelskelsen er umiddelbar. Ja, nå snakker jeg om interiør om det skulle være noen tvil, Omaggio er ikke en tvilsom ferieflørt fra fortiden, men en vase fra det danske merket Kähler.
Mitt siste kjøp går definitivt under kategorien umiddelbar kjærlighet, og jeg er så himla fornøyd nå når den fantastisk flotte House Doctor-vasen endelig pryder stuebordet vårt. 
Den er som et smykke, og et rom trenger egentlig ikke annet enn denne vasen. Jeg lar meg fort rive med når jeg ser fine eksemplar av vaser, og jeg vet at vasemanien min har omtrent samme styrke som putemanien. Selv om jeg prøver å ikke ta av på kjøpefronten så visste jeg med en gang jeg så vasen at den måtte bli min. 

Perfeksjon, både når det gjelder form og farge. Og funksjon. Se, den rommer jo vakre blomster. Og blomster må man ha.

Vasen får meg til å tenke på skjell og perlemor, og jeg elsker den organiske følelsen den gir.

Ja, man kan visst bli forelsket i en vase. Og jeg tar meg selv i å kikke beundrende på mitt nyeste tilskudd i samlingen. Skikkelig vasete kjærlighet, der altså. 
Håper helga har vært god og at dere er klar for ei ny uke!
Ps: Herligheten er forresten kjøpt hos Keiserens Nye.

Marthe Holien BøComment