Høstklem

Jeg blar gjennom bloggen og legger raskt merke til at innendørsbilder fra sommeren er mangelvare. Et godt tegn og nettopp sånn jeg drømte om at det skulle bli. For hvem er inne når vi har hatt en sommer som dette? 
Men nå, når barnehagen er i gang og jeg har tråkket meg tilbake i bøkenes verden på biblioteket, kjenner jeg at sommeren er på hell. Bøkene er ekstra gode. Sofaen er ekstra varm. Kanskje vi til og med skrur på tv´en, selv om vi nesten har glemt hva det er.  Regnet vasker vinduene og skyene legger seg rundt fjellene. Trykker høststemningen ned over oss her i dalen. 
Vi tenner lys, jeg låner serier til oss på biblioteket, vi spiller spill rundt spisebordet og drikker kaffe. Og har på bukse og genser. Tenk at vi har gått en hel sommer uten bukse og genser. Vi mimrer og smiler, og sier at denne sommeren glemmer vi aldri.

Fikentreet har kost seg innendørs hele sommeren, etter at det begynte å falme da det kom ut. Vel inne igjen skjøt det fart og er grønnere og finere enn noengang. Har de grønne fingrene begynt å blomstre? Jentene plukker fremdeles buketter fra grøftekantene til oss, selv om blomstene er svidde av den sterke sola. Like nydelige.

Joda, det er bare august, jeg skal ikke glemme det. Fremdeles skal vi ha dager der vi sitter på verandaen, griller, går i shorts. Men akkurat i dag klemmer jeg litt ekstra hardt rundt den deilige høstfølelsen som kjennes avkjølende, frisk og deilig akkurat nå.
Håper sommeren deres har vært ekstra fin!

Marthe Holien BøComment