Smykkeglede fra en Marte til en annen

For en tid tilbake, ganske nøyaktig den dagen reportasjen fra hjemmet vårt kom ut  i KK Living, fikk jeg en mail. Midt i biblioteklunsjen, med svartkopp og svett gulost, kom en liten historie opp på skjermen i innboksen min. Mailen var fra Marte, og hun beskrev så fint hvordan hun i 2009 fikk sitt første barn, bare noen dager etter at jeg ble mamma for første gang. 

Marte bodde like ved oss i Oslo, hun på Lille Tøyen, jeg på Tøyen. Vi hadde de samme referansene; søndagsturer med bolleposen i hånda og loppejakt. Hun skrev om da jeg og Kaspara ble kjent, hvordan vi heiet svogerne mine frem til gull og ting hun husket fra min forrige blogg. Så fint det var. Å lese dette, minnes, liksom leve det en gang til.
Marte hadde ikke egen blogg og følte aldri at hun kunne hoppe frem og si "hei". Hun falt litt ut fra bloggverdenen, men fant etterhvert frem til Instagram. Og der oppdaget hun ved en tilfeldighet Marsipanogsmilefjes igjen. Og den dagen reportasjen fra hjemmet vårt kom i KK Living satt Marte på Nesodden og leste det samme bladet som jeg. Om sitt eget hjem. For der var vi, i samme blad, med reportasjer rett etter hverandre.  

Og da skrev heldigvis Marte en mail til meg, og etter det har vi mailet flere ganger frem og tilbake. Vi har funnet flere likheter, og jeg har blitt inspirert av flere ting Marte har skrevet. Og ting hun gjør. Som å lage smykker. Familiesmykker. Og snille smykkedesigner Marte har sendt meg disse vakre smykkene. Et langt smykke med to sølvjenter, hver av de med jentene mine sitt navn og fødselsdatoer. Samt et kortere kjede med hjerte og stjerne i pleksiglass. Så fine å bruke sammen. Rasmus var så heldig å få et nøkkelknippe med døtrene våre sitt navn, samt en tag som passer han perfekt. Han er jo faktisk verdens beste pappa.

Å bære disse smykkene gjør meg glad. Fordi jeg på et vis alltid har jentene mine med meg. Og fordi det minner meg om et fint menneske som gav seg til kjenne, som delte en liten historie og sendte et stykke glede fra Nesodden til Stryn.
Og Marte vil gjerne glede dere også, og gir derfor bloggleserne mine 15% rabatt på smykkene sine. Bruk rabattkoden "marsipan". Ta en titt her og finn den perfekte gaven, enten til deg selv, pappaen til barna dine eller ei god venninne. Eller til egne barn, mine vil nemlig helst ha "sin" smykkejente rundt egen hals.
Vi får se hvem som ender opp med dem. Kanskje jeg må ha fler.
Smil til dere