Bergen, byen som bergtar

Byen "min" kaller jeg den. Bergen. Byen mellom de syv fjell som rommer et helt hav av minner. Her flyttet jeg som 20-åring og ble i fire år. Fire år hvor jeg travet brosteinen, møtte en helt spesiell en på Torgallmenningen, vandret over vidden og ble meg selv. For et par helger siden var jeg med en venninne på shoppingbonanza til Bergen. Utrolig gøy å reise med noen som skal innrede et gigantisk hus. Og som i tillegg har en herlig smak. 
Tusen takk til Radisson Blu Royal Bryggen, for et nydelig opphold, som alltid. Her bodde jeg for første gang  da jeg fylte 21 år og fikk hotellopphold av min kjære. Det ble etterhvert tradisjonen å dra hit hver bursdag for å spise hotellfrokost. Luksus for to studenter med hull i lommeboka (det var i allefall svært sjelden penger der).

Èn ting jeg gikk glipp av da jeg bodde i kollektiv og hadde lite innvirkning på interiøret rundt meg er alle snopebutikkene i Bergen. En interiørbutikkby som absolutt måler seg med Oslo. En favoritt er Røst. Med lokasjon på Bryggen er den super å kikke innom etter en vandring rundt i de fine smugene eller en tur på Fløien.

Ting på Bryggen er også alltid fast stoppested. Og med en egen SmåTing-butikk er den vel verdt turen. Jeg skulle gjerne hatt stolene nedenfor på verandaen.

Ja, takk til dette putehavet!

Illums Bolighus er alltid et hyggelig bekjentskap. Her hentet vi et blikkfang av en Tom Dixon-lampe som skal få henge i min venninnes trappeoppgang. 
Inspirasjonen til å friske opp barnerommene fikk jeg i barneavdelingen på Illums.

Lampekjærlighet.

På kvelden inntok vi baren på hotellet, Filini, og også her hang Dixon-lampene tett. Utenfor regnet det tett og sidelengs, men varmen og kosen innendørs gjorde at to småbarnsmødre inntok hotellsengene tidlig på kvelden og drømte søtt frem mot hotellfrokosten neste dag.
Neste dag tror jeg ikke jeg skal nevne, da den inneholdt x antall timer på IKEA, kjøring hjem i øsende vær med full tilhenger på smale vestlandsveier, men heldigvis med et upåklagelig humør i bilen.
Tur er fint, og i morgen setter jeg meg atter en gang i bilen. Da venter Trondheim Designevent, og jeg gleder meg til å se flere av dere der.
Fin torsdag til dere!

Marthe Holien BøComment