Skovshoved hotell

I dag drømmer jeg meg til Danmark. Til stedet jeg sist var i november, med fem andre fantastiske jenter og Visit Denmark.  København er byen i mitt hjerte, men på turen dro vi også nordover, sammen i en taxi, gjennom det flate landskapet, så godt for øyet å hvile på. Taxien kjørte gjennom et villastrøk med de mest fantastiske husene. Store murvillaer vi skulle gitt mye for å kikke innenfor. Snuse litt på det fornemme, danske livet. 
Plutselig stopper taxien. Midt i dette fine, koselig strøket som minner litt om en engelsk landsby, ligger Skovshoved hotell. Og her skal vi bo. Når vi kommer er fasaden pyntet med små, tindrende julelys og den lille kafeen "Mejeriet" frister med herlig, dansk bakst. Men vi har ikke tid til å smake, vi skal nemlig gjøre oss klare for middag på restauranten, som forøvrig er den eneste hotellrestauranten i Skandinavia som kan utmerke seg som anbefalt i Guide Michelin de siste tre årene som "Bib Gourmand". Og vi forstod helt klart hvorfor. Dette er den eneste restauranten hvor jeg har bestilt dessert to ganger. Fnisende og lykkelige dukket vi ned i porsjon nummer to med verdens beste dessert.
Skovshoved hotell er kåret til et av verdens mest hippe hoteller av Condè Nast Traveller, og som et av europas fem beste små hoteller av International Living. Historien strekker seg helt tilbake til 1600-tallet, da hotellet fungerte som badehotell. Du kan nemlig gå rett over veien og finne langstrakte badebrygger og få vind i håret langs Nord-Sjællands strender.
Så i dag drømmer jeg meg tilbake hit. Jeg vil oppleve stedet når det er sommer. Jeg vil rusle langs strendene, stikke innom Mejeriet for en fersk croissant og en deilig kaffe. Jeg vil titte inn i danske hager og drømme meg bort i hva som skjuler seg innenfor veggene. Jeg vil ha med mannen min, holde hender og vise han denne delen av Danmark.
Og etter en tur på Sjøfartsmuseet i Helsingør (dette dere oppeleve!) skal vi ta en drink her i loungen før middag i glassverandaen på Skovshoved.
Dette drømmer jeg om i dag.
Hva er deres favorittsted i Danmark? Her planlegges det ferie, og det dejlige landet litt sør frister så enormt.
Fin søndag til dere!