Tekopper, forsømte stuer og fjellfasinasjon

Jeg har søkt tilflukt i andre etasje i dag. Der vi stort sett bare er når vi sover. Her er den forsømte arken, som kun får skinne på altfor tidlige lørdagsmorgener, når to sovevarme jentekropper bærer med seg ei tung dyne, to kjeks og hver sin vannflaske opp i sofaen jeg ikke liker. Det er Timmy Tid, eller Brannmann Sam eller Bakkebygrenda som gir arken lyd. 
Men i dag får arken stå for mandagsmys, tekopper med smak av bringebær og roseblader, fjordutsikt og avslapping. Og fine toner fra høytalerne.
To teposer fulgte med i den siste pakken jeg bestilte fra Keiserens Nye og på grunn av duften som kilte meg så fristende i nesa da jeg klemte og luktet på posen, har jeg spart den til et øyeblikk jeg visste jeg virkelig kunne ta meg tid til å nyte den.

Med ryggen mot arken, ansiktet mot fjellet og to hender rundt en varmende kopp kunne jeg nyte en fin formiddagsstund i dag. Det er fremdeles fremmed og utrolig for meg at jeg har et digert fjell rett utenfor vinduet. Fasinasjonen stopper ikke. 

Ønsker dere en fin ukestart, måtte det blir en bra en!
Marthe Holien Bø9 Comments