Livsnyting i Jægersborggade

IMG_4898.jpg

På Nørrebro, midt mellom Assistens Kirkegaard og Nørrebro Park, ligger en gate. En gate hvor butikkene har matchende forretningsskilt hengende over dørene, og hvor restaurantene har vaser fra keramikeren på andre siden av gaten på bordet. En gate der du kan kjøpe fristende boller og makroner hos Meyers bageri, for så å ta med deg godsakene i en brun papirpose over til Coffe Collective på andre siden av gaten og nyte bakst og baristakunst på høyt nivå. Her heier butikkene på hverandre.

Hvis du er typen som liker det som er litt annerledes, det hippe, det  nye, det skjeive og rare, så vil du elske Jægersborggade. Her ligger 40 spesialbutikker på rekke og rad. Mat, vin, barneklær, keramikk, gallerier og kafeer blander seg med kreativiteten og utfoldelsen til kunstnere, designere og fotografer og gjør gaten til et mekka for de som vil oppleve et litt annerledes Købenahvn.
Grød - snakk om spesialforretning. Lokalet er lite, men Grød er stor på sjarm. Mursteinsvegger og stemning, og på menyen står det grøt. Kjedelig, sier du? Da må du prøve speltgrøt med appelsin, valnøttkjerner og solbærsukker. Eller hva med grøt med salt karamell, friske epler og gresskarkjerner? Nam!

Etter en liten kikk innom Grød, dog uten å spise, rumlet magene våre og vi var klare for mat. Manfreds og Vin tok imot oss med sin rustikke sjarm og personlige lokaler. Her står skolestolene på rekke og rad, vimplene henger i taket og atmosfæren er avslappet. Her spiste vi syvretters lunsj, hvor de seks første var vegetariske.  Grønnsaker er visstnok Københavns nye kjøtt. Hos Manfreds er det stort fokus på råvarekvalitet, kortreist og økologisk mat. Vinen er også økologisk. Det liker vi. 
Mette og gode gikk vi videre innover gaten. Ned en trapp og inn en dør mistet vi munn og mæle. En vegg av karamellduft slo i mot oss, og gjorde at snakketøyet stilnet og hørselen ble borte. Vi klarte rett og slett ikke høre hva den søte damen bak kassen kunne fortelle oss om Karamelleriet før vi hadde fått en karamell i munnen. Det er utrolig at en myk fudge kan gjøre deg så glad til sinns.
En liten, intim karamellbutikk der to søstre fra Bornholm har gjort kokt sukker om til levebrød.

Her var glade mennesker som rullet det kokende sukkeret på gamle maskiner fra førkrigstidens Dresden, det var hektisk pakking for å få alt klart til jul og det var storstilt karamellshopping fra vår side. 

Proppfulle av karameller gikk vi med et salig smil til Inge Vincents keramikkverksted. Vi hvilte øynene på den skjøreste og sarteste keramikk, og lot fingrene gli over matte og glaserte overflater. Det er rart med hvordan man bare ta på ting med en spennende overflate.

Jeg kikket litt ekstra beundrende på denne lille kroken i verkstedet hennes. Vakker, i all sin enkelhet.
Og ja.. vi måtte stoppe for litt sjokolade etter all den karamellen. Ro Chokolade var en bitteliten sjokoladeforretning med flytende, varm sjokolade til salgs like innenfor døren og eierens sjarmerende legoklosser fra barndommen i hyllene. Deilig sjokolade!
Litt kvalme, men fulle av ny inspirasjon og glade inntrykk stoppet vi for en kaffe hos prisbelømte Coffe Collective, der vi nøt makroner som vi hadde kjøpt hos Meyers Bageri
Ingen kan si at vi ikke nøt livet. Og det er veldig lett når du vandrer i Jægersborggade. 
Marthe Holien Bø3 Comments