Julebord

IMG_4497.jpg
I mitt siste år i Oslo jobbet jeg i en interiørbutikk. I slutten av oktober samlet vi oss en søndag for å lage julebutikk. Mange kunder rynket nesa, noen snudde sikkert i døra, andre sukket henført over glitter og reinsdyr og nisser og hyasinter. Jeg var av de sistnevnte.

Mer, mer, mer. Jeg vil ha mer kos, mer fest, mer jubel. Og mer jul. Ikke at jeg skal pushe på at vi skal slå oss løs før advent, men jeg spiser klementinene mine med den største glede i oktober, og du skal ikke se bort i fra at det går nedpå en bit julemarsipan eller fire før 1. desember heller.

Derfor dekket jeg julebord her en dag. Fordi jeg fikk lyst. Jeg kjeder meg aldri når jeg er hjemme. Kanskje fordi jeg finner på slik galskap. Slik kos. 

Med hyasinter som sprer lukten sin helt opp i andre etasje, med kongler store som en hånd. Med messing og papirjuletrær...

... og med en liten julekule i glasset, kommer jeg til å ønske familie og venner velkommen til vårt julehus.

Når den tid kommer... 
Med ett av disse bildene deltar jeg i Bolig Pluss sin bordekkingskonkurranse. Premien er helt meg, men konkurrentene er flinke og mange. Ta en titt her, og stem på den du liker best.

Messing bruktbutikken
Rådyr Kremmerhuset
Papirtrær Miss Etoile
Tallerkener Porsgrunn
Gullpute Ellos
Kongler moder natur