Om å få kråkenese og dobbelthake på trykk

IMG_4423.jpg
Som ung student jobbet jeg som journalist i avisa BA i Bergen, ved siden av studiene. Jeg levde livet, møtte spennende folk, fikk en smakebit av en verden jeg synes var ganske morsom, følte meg voksen, ble etterhvert fridd til og fikk brudevalskurs av mannen. Dette syntes sjefen min i BA at var en passende sak til avisens hyggelige meg&deg-seksjon.

Saken skulle jeg skrive selv, og med fotograf på slep inn i flinke Nadya Khamitskayas brudevalskurs følte jeg meg sånn passelig på utstilling. Fotografen tok masse bilder og jeg passet på å smile mitt peneste smil og virkelig ta frem det lille jeg har av fotogene, ja, gener. 

Spenningen var stor da avisa kom ut en fredag morgen. Jeg løp ned til Kiwi og åpnet avisa. Hva!? Hele midtsida var forært meg og min bedre halvdel, det var flust av bilder, de fleste riktig så fine, og fotografen hadde heldigvis hørt på mitt råd om at jeg ser best ut i venstre profil. Men det største bildet, det bildet som var klint ut over mesteparten av den ene siden... Ja, det var meg, midt i en forferdelig grimase i det mannen min tråkker meg på tåa. Vi snakker tidenes dobbelhake, kråkenese, nedovermunn- alt det du i k k e vil at skal stå på trykk noe sted.

Det morsomme var jo at nettopp det bildet ble blåst like stort opp i BAs jubileumsbok det året. Så da kom det på glanset papir også. Skjønt.

 Nå lærte heldigvis barneskolelæreren min meg at man skal dumme seg ut minst en gang om dagen, og det er virkelig noe jeg har (ufrivillig) etterlevd. Så dette var ikke så ille for meg. Men jeg må jo innrømme at jeg var spent på om historien ville gjenta seg når reportasjen fra huset vårt denne uka skulle på trykk i Bolig Drøm. Det var ikke ventet å finne seg selv i helfigur, og jeg blir aldri helt vant til å se bilder av meg selv, men med BA-reportasjen friskt i minnet så ble dette småtterier.

Tusen takk for fin reportasje Solveig og Ann Helen fra NIB.
Nå skulle jo egentlig dette innlegget handle om min andre bursdagsgave til Keiserne. Det er ikke første gang et blogginnlegg tar sine egne veier. Men se, se på denne fantastiske lysestaken fra Finnsdottir. Ah, den er så utrolig fin, og har stått på ønskelisten lenge. Morsom papirpose (som kan vaskes) fra Uashmama er supre potteskjulere. Eller brødposer. Eller oppbevaring til alt stæsjet ditt som blir liggende rundt omkring. Og marmorfjølen fra Madam Stoltz er ikke annet enn vakker. Denne blir fast brødskivefjøl for meg. Alt er kjøpt hos fabelaktige Keiserne.
Hei og hå, fra hun med tidvis kråkenese og flerfoldige dobbelthaker