Om å ha et loppemarked i kjelleren

IMG_0147.jpg
Med lommelykta under armen og skattejaktinstinktet på høygir trippet jeg meg ned kjellertrappa i dag med ett mål for øyet: Et stort skap som ennå ikke har fått gjennomgått min lykt og min lupe. 
Her var plommer på glass, nøysommelig hermetisert av mannens bestemor en gang i 1987, mengder av kjeler og kar, vakre flasker og norgesglass, nok til å fylle hver en vinduskarm og hvert et bord. Favorittene bar jeg med meg opp i varmen, gav de en sårt tiltrengt vask og fylte de med anemoner og grener. Grenene plukket jeg og barna i frukthagen tidligere i dag, og vi er spente på om de blomstrer under det totale fraværet av grønne fingre hos samtlige medlemmer av husstanden. 

Spesielt vakre var disse glassene i aquatoner. Grønt og blått er farger de finnes mye av her i huset om dagen, i kombinasjon med ymse rosatoner, grått og bittelitt gult. Farger er gøy!

Glassene harmonerte fint med favorittstolen i mint. Synes fargene kler tømmerveggene våre, og omvendt. Jeg trenger disse fargene for at rommet med tømmervegger ikke skal bli for mørkt.
Det er gøy at det fremdeles finnes kriker og kroker i dette gamle huset som er uutforsket. Det virker som om låven og kjelleren er en utømmelig kilde til glede for en gjenbruksentusiast som meg. Mitt eget lille loppemarked.
God søndag og strålende ny uke til dere!