Hvit tråd

DSC_5873.jpg
Bor du på Gjøvik, bor du i nærheten av Gjøvik, skal du besøke noen på Gjøvik, kjøre gjennom Gjøvik eller i det minste har hørt om Gjøvik bør du så definitivt ta turen til Hvit tråd. Det gjorde jeg på fredag, da det var nyåpning av denne godterisjappa av en butikk. Og de nye lokalene er så fine at det kiler i magen bare jeg tenker på det. Industrielt, murstein, natur, høyt, høyt, høyt oppunder taket, trapper, nivåforskjeller, kafèkrok. Hva mer kan man ønske seg av et butikklokale?
Horder med mennesker nesten løp inn i butikken da snoren ble klippet. Med champagneglass i den ene hånda og tapas i den andre kunne de endelig ta de herlige lokalet i nærmere øyesyn.
Bak kassa stod flotte Christen og skinte om kapp med alle de kule lampene som henger og står rundt omkring i butikken.
Som denne..
.. og denne..
.. og disse. Dette er en av favorittene mine, har dere sett herligere lamper? Kortreist design fra Fåberg. Se opp for Ment, de har noe bra på gang.

Her får du kjøpt puter fra Hay, ugler fra Bloomingville, kopper fra Ment, lampeledninger fra Nud, kostebrett, bilder og pledd..

.. flere kopper, duftlys, oppbevaringskrukker, kurver, knotter, flere puter..

.. stoler fra Hay som gjør at du våkner om morgenen (rødt er energigivende!)..

.. sukkertøytepper fra Hay, About a chair (som nesten, nesten ble med meg hjem, neste gang skjer det), dots-knaggene, servietter, oppvaskmiddel..

.. kule speil fra House Doctor..

.. Og klær! Det bugner av herlige, fantastiske klær, og jeg ville fornye absolutt hele garderoben min etter en tur i denne butikken.

.. men nøyde meg med denne buksa og en t-skjorte.

Hvit Tråd frister med klær fra Minimum, Julie Brandt, Nümph, Becksøndergaard, Custommade, 5units med fler.

Jeg har bestemt meg, About a chair må få komme hjem til oss.

Jeg får ikke nok av disse veggene.

Søt lommebok. Og trenger du å friske opp neglelakksamlinga fører butikken Deborah Lippman.

Den deiligste sjokoladen fra La Praline Gothenburg, som jeg er totalt hektet på. Den med solbær er den store favoritten hos meg. Og te fra Pukka er alltid en slager. 

Noe for den som søker blått..

.. eller gjør som meg og trekkes mot gult når våren kommer.

Trenger du en ny veske eller maling fra Pure & Original? Dette er virkelig butikken som har det meste.

.. til og med kjekke og blide menn bak kassa.

Favorittdelen av butikken: den rå murveggen mot stoler i natur, bunadpleddet fra Andreas Engesvik og den råeste lampa jeg har sett, fra Seletti- ja takk til alt!

Denne lampa kunne jeg gjerne hatt i hus. Satt sammen av lampeledning og hus fra House Doctor.
Og jammen har ikke Hvit Tråd inngått et samarbeid med nabosjappa Krutt, som selger deilig kaffe, og åpnet opp for en fin kafèkrok mellom lokalene.. Hva er vel bedre enn å sitte med en kruttsterk espresso mens man peker på ting man ønsker seg.
Gratulerer Kristin og Christina, dere har all grunn i verden til å være stolte. 
Fant dere noen favoritter? Jeg kjøpte med meg en pose smågodt hjem, dere skal snart få se hva det var. Hint: mintgrønt fra Bloomingville. Ingen overraskelse verken når det gjelder farge eller merk
Håper alle har en fin start på uken!