Kyss Hverdagen

Min helt egen bok

 

For nøyaktig ett år siden mottok jeg en melding på Instagram. Marte, som driver Filiokus Media, hadde lenge gått svanger med en bokidè. En type famililivsstilsbok med oppskrifter, aktiviteter og tips til å få hverdagen til å bli litt finere. Hun lurte på om jeg ville skrive boken. Jeg husker hvordan blodet mitt omtrent boblet i årene, og jeg kjente en slik indre motivasjon som du ikke vet at du har før du plutselig står ovenfor det som føles som noe du bare MÅ gjøre. Dette MÅTTE jeg gjøre. Det var meningen at jeg skulle gjøre dette.

 
MG_9752-683x1024.jpg
 

Da jeg satte i gang med arbeidet i januar i år visste jeg ærlig talt ikke hva slags bok dette skulle bli. Vi hadde noen ideer. Noen løse notater. Men både redaktør Marte og jeg satt nok med en følelse av hva som skulle formidles. Og denne følelsen skulle ned på papiret. Jeg har aldri gledet meg sånn til å gå på jobb. Ordene kom så lett. Jeg var aldri stresset. Aldri lei. Jeg var harmonisk på en helt annen måte enn jeg noengang har opplevd. Mannen min merket det, barna mine merket det. Jeg lærte så uendelig mye om meg selv i denne prosessen, og kan faktisk si, med hånden på hjertet, at jeg har blitt et annet menneske av denne boka.

Men at det faktisk skulle bli en fysisk bok, det har vært vanskelig å se for seg. Jeg har fått se pdf`ene. Jeg har fått se hvordan illustratøren har lekt med fonter og det estetiske uttrykket. Men at det skulle bli en bok jeg kunne bla i og holde i hendene har vært en uvirkelig tanke.

Men at det faktisk skulle bli en fysisk bok, det har vært vanskelig å se for seg. Jeg har fått se pdf`ene. Jeg har fått se hvordan illustratøren har lekt med fonter og det estetiske uttrykket. Men at det skulle bli en bok jeg kunne bla i og holde i hendene har vært en uvirkelig tanke.

Jeg har lenge visst at boka ville ligge klar fra trykkeriet i overgangen august/september. Da skulle jeg få tilsendt de første pappeskene. I helga kom forlaget til Stryn for å lage filmer til boka (for boka blir mer enn en bok), og den første kvelden tok Marte-redaktør ordet. En nydelig tale om hva prosessen med boka har betydd. På slutten sa hun at hun hadde en liten overraskelse til meg. Jeg tenkte ikke èn gang på at det kunne være boka hun kom med, og skjønte ingenting da hun stod der med boka MI i hendene. Med mitt navn på forsiden. Den vakre, vakre boka. Tung og deilig i hendene. Tårene spratt og jeg forstod det ikke. Jeg trodde ikke det skulle bli så spesielt. men det var STORT. Så fryktelig stort. Det har blitt en bok. Min bok.

Det tok mange minutter før jeg turte å åpne boka. Den måtte få ligge litt i fanget mitt. Jeg var faktisk litt redd. Hva om jeg ikke likte den? Hva om papiret ikke føltes riktig? Om fargene på bildene hadde blitt feil? Om jeg leste noe som føltes rart. Men så åpnet jeg den. Og den har blitt så fin. Folkens, den er så fin!

 

liste over alle stedene boken kan
kjøpes kommer snart


 

#kysshverdagen
Instgram

Bruk gjerne taggen #kysshverdagen du også når
du deler bilder av boken på Instgram